Behringer Wing: סטנדרט חדש או אכזבת השנה?

Behringer Wing

 Behringer הפתיעו לאחרונה עם שחרור קונסולת מיקס דיגילטית משוכללת בשם Wing, המציעה פונקציונליות עשירה בנקודת מחיר ששמה אותה בהישג יד גם עבור אולפנים, אולמות, מועדונים ועסקים קטנים יותר. לאור השתלטות סדרת ה-X של החברה על שוק המיקסרים הדיגיטליים קל להאמין ש-Behringer למדו דבר או שניים על ייצור קונסולות מיקס מקצועיות, אבל האם הדגם החדש ראוי לרשת את ההצלחה של קודמיו? יצאנו לבדוק.

השם Behringer עדיין מעלה בקרב רבים בתעשיית המוזיקה קונוטציה של מותג בינוני וציוד קצה תחתון, מוניטין שהחברה עושה מאמצים כבירים בשנים האחרונות על מנת לשנות לטובה. לא משנה באיזה צד אתם, עם ההצלחה המטאורית של Behringer בשוק ציוד האודיו המקצועי קשה להתווכח, בעקבותיה הפכה לקונגלומרט בין-לאומי במימדי ענק והתמזגה עם כמה מהיצרניות הבולטות בתעשייה ביניהן Midas, Turbosound, Klark Teknik, TC Electronic, Tannoy, Lab Gruppen והרשימה ממשיכה.

בנוסף לרכישת רשימה ארוכה של מותגים עם שם שהולך לפניהם, גם Behringer עצמה קצרה לאחרונה כמה הצלחות לא מבוטלות. הסינתיסייזרים האנלוגיים שהחברה יורה החוצה אחד אחרי השני בקצב מסחרר שמו אותה על המפה בקרב מפיקים מוזיקליים בכל הרמות, עם גרסאות מודרניות לדגמים אגדיים מהעבר בנקודות מחיר חסרות תקדים. ובשקט בשקט, בלי שאף אחד שם לב, התגנבה סדרת המיקסרים הדיגיטליים שלה לרשימות רבי המכר של חנויות לציוד אודיו מסביב לעולם, ביניהם ה-X32 שהפך לסטנדרט תעשייתי חדש בקרב אולמות ומועדונים.

השנה, אחרי מספר טיזרים מיסתוריים ששוחררו לעמוד ה-Facebook וערוץ ה-YouTube שלה, הכריזה Behringer על היורש ל-X32 – מיקסר דיגיטלי חדשני בשם Wing עם מסך מגע צבעוני של 10″ ופונקציונליות מרשימה. הוא אמנם כולל רק 8 קדם-מגברים (אפילו שמדובר על קדם-מגברי MIdas Pro משובחים), אך מאפשר הרחבה של עד 144 ערוצים נוספים באמצעות קופסת במה דרך 3 מחברי AES50 בגב המכשיר. יחד עם כל אופציות החיבור הנוספות, ביניהן AES/EBU, USB ואפשרות הוספת כרטיסי הרחבה לתמיכה ב-Dante, MADI ו-ADAT/WC – ה-Behringer Wing מסוגל לנצח על סך כולל של 374 ערוצים. אחת מאפשרויות החיבור הרבות שהמיקסר מציע היא פיתוח חדש מבית Klark Teknik בשם “StageCONNECT” שמאפשר תעבורה דו-צדדית של עד 32 ערוצי אודיו בכבל XLR סטנדרטי ומסוגל גם להעביר בתוכו מידע ואפילו חשמל (18V), במידת הצורך.

Behringer העניקו ל-Wing את הכותרת “קונסולת מיקס אישית” (Personal Mixing Console) כרמז לכך שהם שמו דגש על התאמה אישית של הממשק ואופן העבודה עם המכשיר להעדפות של הטכנאי. הוא משיג את המטרה הזאת בכמה אופנים. ראשית, כל אחד מ-24 הפיידרים (ממונעים, עם רגישות למגע ומסילה של 100 מ”מ) ניתן להגדרה חופשית כך שישלוט בכל ערוץ שתבחרו, ללא קשר למספר או למטרה שלו. מעבר לכך, על המיקסר קיימת סקצייה בשם “Custom Control” שכל מטרתה היא להקל על מהלך העבודה של הטכנאי עם 4 מכוונים סיבוביים ומגוון כפתורים אותם ניתן להגדיר כ-“קיצורי דרך” לכל פונקצייה שיבחר על המכשיר. מרבית המכוונים על הקונסולה הינם רגישים למגע, כך שהיא רספונסיבית במיוחד. סקציית השליטה הרחבה בערוצים כוללת מסך משלה וניתנת לתפעול באופן נפרד לחלוטין ממסך המגע הראשי ובכך מאפשרת לבצע פעולות באופן סימולטני כמו גם עבודה של זוג טכנאים על הקונסולה במקביל.

מערכת ההפעלה של ה-Wing מפרידה בין מה שמכונה על ידה כ-“Sources” לבין הערוצים לבין הפיידרים שעל ממשק הקונסולה. ה-Source הוא המקור ממנו מגיע הסיגנל, בין אם מדובר בחיבור ישיר למיקסר, קופסת במה חיצונית, כרטיס זיכרון או מחשב המחובר ב-USB. כל Source יכול להיות מוגדר כמונופוני או סטריאופוני ולהיקשר לכל ערוץ על הקונסולה לבחירת הטכנאי. כין אפשרויות העיבוד הרבות שה-Wing מאפשר להפעיל על כל Source תמצאו מגוון פילטרים, Sound Maxer/Tilt-EQ ואיקוולייזר פרמטרי של 6 תחומי תדרים. פונקצייה מעניינת ששולבה באיקוולייזר שעל כל Source נקראת “Band Solo” ומאפשרת לטכנאי להאזין לתדר הספציפי שעליו נמצאת הנקודה שהוא שולט בה כעת הישר לאוזניות הניטור שלו מבלי לבצע כל שינוי ב-Gain שלה, כך שאין צורך להדגיש תחילה תדר בעייתי על מנת לזהות אותו.

כל ערוץ של ה-Behringer Wing מאפשר עיבוד באמצעות עד 5 תוספים לבחירה. מעבר לכלים סטנדרטיים כמו איקוולייזר, Gate ו-Compressor שתוכננו במיוחד עבור המכשיר, הוא מציע גם מגוון אימולציות דיגיטליות איכותיות של מכשירים מוכרים כמו LA-2A, 1176 או Pultec EQ בכדי לאפשר לטכנאי להוסיף צבע ייחודי למיקס. התוספים הללו מנותקים לחלוטין ממנועי האפקטים של המכשיר. ל-Wing סך כולל של 16 מנועי אפקטים דיגיטלים סטריאופוניים. 8 מתוכם כוללים אפקטים פרי פיתוח של החברה ו-8 מתוכם, הנקראים “Premium FX” מבוססים על יחידות פיזיות ביניהן Reverb בסגנון Lexicon, Quantec או EMT.

עם עושר כזה של פונקציות, מחשבה רבה שהושקעה בכל פרט קטן וכוח עיבוד של בערך פי 5 מה-X32 (למרות נקודת מחיר של פחות מפי 2) – קשה למצוא על מה להתלונן לגבי ה-Wing. הוא אמנם מציע חיבוריות אנלוגית מוגבלת יחסית, אך עבור שימושים הדורשים מספר ערוצים גבוה כמו מועדוני הופעות כמעט תמיד נעשה שימוש בקופסת במה בכל מקרה כך שזה לא מהווה מכשול מהותי. ביקורת מסויימת שהושמעה כלפי המכשיר מפי טכנאי מסויימים היא לגבי העובדה שקצב הדגימה שלו מוגבל עד 48kHz בלבד, מה שעלול להוות מכשול בעיקר עבור מי שעמוניין לעבוד עם המכשיר כקונסולה אולפנית. מנציג של Behringer נמסר בתגובה כי קצב דגימה של 96kHz לצורך העניין היה חותך בחצי את כמות הכניסות דרך AES50, ושהחברה תיעדפה את כמות הערוצים על פני קצב הדגימה. עוד הוא אמר, ששימוש בפורמט נתונים שאיננו AES50 היה הופך את ההשקעה של מי שכבר ברשותו קופסת במה עם יציאה כזו למיותרת. לטעמינו, זה די ברור שה-Wing כוון ספציפית עבור מועדוני הופעות כך שקצב דגימה של 48kHz הוא בהחלט מספק (על אף שהוא מסוגל לשמש כקונסולה אולפנית לא רעה עם 48 כניסות / 48 יציאות בחיבור USB למחשב ושליטה בתוכנות הפקה בפרוטוקול Mackie Control / HUI) .

לסיכום, נראה ש-Behringer עשו זאת שוב והפתיעו עם מכשיר שנראה היה עד לא מזמן שהוא הרבה מעל הרמה שלהם. אך הם הוכיחו – כמו שהם עושים הרבה לאחרונה, ובייחוד במקרה של ה-Wing – שהם מחזיקים שם בגרמניה צוות של מהנדסים לא פראיירים בכלל ושבהינתן הפלטפורמה הנכונה הם מסוגלים להוציא לעולם מכשירים שהם לא פחות מחדשניים. במקרה של ה-Wing, הם הצליחו לספק מכשיר שנראה ומרגיש כמו קונסולת פרימיום יוקרתית במחיר של פחות מחצי מהמתחרים בקטגוריה. רק הזמן יגיד האם ה-Behringer Wing אכן יזכה לפופולריות והשבחים שה-X32 זכה להם לפניו, ולנו רק נשאר להסתכל מהצד ולחייך בעוד החברה עושה מהפך חסר תקדים בשוק המיקסרים הדיגיטליים.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *